logoNW
Nordic Walking Krommenie
Icon

Voorstellen


Jan
Jan Velt

Nordic Walking Krommenie heeft als doelstelling om Nordic Walking op een verantwoorde wijze uit te dragen als een plezierige en veilige sport voor jong en oud. Het essentiele daarbij is het beheersen van een goede techniek. Nordic Walking Krommenie is aangesloten bij de Stichting Nordic Walking Nederland (SNWN) en bij de International Nordic Walking Association (INWA). De INWA is als internationale sportorganisatie actief bij het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar gezondheidsbevorderende effecten van Nordic Walking en biedt scholingsprogramma's van hoge kwaliteit aan.

De Nordic Walking instructeurs, die aangesloten zijn bij de SNWN, worden via verplichte bijscholingsprogramma's van de INWA kwalitatatief op hoog niveau gehouden. De door de INWA opgeleide instructeurs beschikken over een grote kennis en vaardigheden om u de juiste techniek aan te leren. Het gebruiken van een verkeerde techniek kan leiden tot lichamelijke klachten.
Op nordicwalking.nl kunt u de lijst van gecertificeerde INWA-instructeurs vinden. Alleen de INWA gecertificeerde instructeurs kunt u hierop vinden. De INWA opleiding staat garant voor de kwaliteit van de instucteur. De instructeur van Nordic Walking Krommenie is Jan Velt. Ik ben al jaren gediplomeerd trainer van hardloopgroepen. Door een blessure ben ik mij gaan toeleggen op Nordic Walking en heb begin 2005 mijn instructeursdiploma behaald. Naast Nordic Walking geef ik sinds kort ook les in Sportief Wandelen.

De motivatie om mensen les te geven in Nordic Walking en Sportief Wandelen is om mensen in beweging te helpen en te houden. Het vereist bij de mensen eerst veel discipline, maar als je dan ziet dat mensen conditioneel sterk verbeteren en er veel plezier in hebben, dan is mijn doel bereikt.