logoNW
Nordic Walking Krommenie
Icon

Wandelgroepen


Je kunt deelnemen in een bestaande wandelgroep indien een cursus Nordic Walking is gevolgd bij Lycurgus of elders. Daarnaast is er een wandelgroep onder de naam Gezond Plus. Het lopen in een groep biedt naast een stuk gezelligheid ook de bekende “stok achter de deur”. De wandeltraining duurt ongeveer 1½ uur, waarin aandacht is voor het onderhouden en verder verbeteren van de techniek. Elke wandeling begint met een warming up en een cooling down.

Wandelgroepen bij AV Lycurgus

Het Nordic Walken in de groepen staat onder leiding van deskundige Activity Leaders.

U kunt Nordic Walken bij Lycurgus als u lid bent of wordt. U mag een maand lang gratis meedoen alvorens lid te worden. Heeft u de cursus bij AV Lycurgus gevolgd, dan mag u 2 maanden gratis meedoen alvorens lid te worden.

Trainingstijden:
Dinsdag en donderdagavond nordic walking aanvang 19.00 uur tot 20.30 bij AV Lycurgus

In het zomerseizoen wordt er op dinsdagavond in de bossen en duinen gelopen van Heemskerk en Castricum. Dit gaat medio april in en eindigt half september. Verzamelen om 18.45 uur bij AV Lycurgus te Saendelft (Assendelft). Aanvang van de dinsdagavondtraining in het zomerseizoen is 19.15 uur.

Donderdagochtend sportief wandelen aanvang 09.00 tot 10.30 bij AV Lycurgus

Iedere zondag is er een vrijblijvende training in de omgeving van Johanna's Hof. De start is vanaf Johanna‘s hof, aanvang 09.30 uur.

Afbeelding uit 2006

Wandelgroep bij Gezond Plus

Deze wandelgroep staat onder leiding van Jan Velt.

Trainingstijd:
Maandagmorgen aanvang 10.00 uur, een wandeling van ca. 2 uur met na afloop koffie drinken. De locatie waar gewandeld wordt wisselt iedere week, dat kan zijn in de polders, bos, duin of strand. Na een cursus gevolgd te hebben kunt u hieraan meedoen. De eerste 3 trainingen zijn gratis, daarna betaald u 5 euro per keer of u schaft een 10 rittenkaart aan van 40 euro. U bent niet verplicht te komen. U kunt dus komen als het u uitkomt.